הבית הדו-משפחתי הממוקם באורנית תוכנן עבור בני זוג שרכשו את המגרש ורצו לבנות את בית חלומותיהם שיותאם להם ולארבעת ילדיהם.

המגרש בן כ-300 מ"ר תוכנן על ידי האדריכלרון שפיגל מתוך מטרה למקסם את המגרש בצורה מיטבית. הבית יושב על מרתף ושתי קומות. כל קומה זהה בגודלה, כ- 80 מ"ר. הבית בקווים מודרניים, החומרים משחקים בין קרים לחמים וכפריים – מצד אחד הקיר בטון וקווים ישרים ומצד שני החלונות בלגיים בלבן והרצפה חמימה כך שנוצר משחק בין חם לקר.

אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

המרתף מיועד בעיקר לצורכי פנאי והוא כולל פינת משפחה, פינת עבודה, פינת ג'ימבורי קטנה לילדים וכמובן המרחב המוגן.

פינת הילדים במרתף. צילום: רגב כלף

קומת הכניסה תוכננה בצורה פתוחה לחלוטין, במיוחד לצד הגינה ולצד הכניסה, כדי לייצר תחושה של מרחב. המגבלה העיקרית היא קיר ארוך דו-משפחתי ללא פתחים. האלמנט הזה נוצל ליצירת קיר בטון חשוף גדול שמלווה את כל אורך הבית ועליו המדרגות, שהם אלמנט עיצובי מרכזי. הציר האנכי שמחבר בין כל הקומות, בין המרתף עד לקומה העליונה. זהו קיר דומיננטי ומשמעותי שנותן עומק לבית ומהווה רקע נפלא למדרגות. המדרגות עשויות פח בעובי 12 מ"מ, עם ציפוי עץ אלון, שנראה כאילו העץ "נבלע" במתכת. מעקה מרכזי הותאם ממיתרי נירוסטה.

מבט אל הסלון. אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

בנוסף, תוכננה ספרייה עצומה שמלווה את כל גובה הבית, כ- 10.5 מטר. הספרייה בכל קומה משמשת למשהו אחר – במרתף את הילדים, בכניסה כספריית בישול וספרי נוי ובקומה העליונה כספריית פנאי.

כל הבית רוצף בריצוף פרקט אלון בהיר מבוקע שנותן חום לחלל. החזית שפונה לגינה ולבריכה עם חלונות מינימליסטיים ועל התקרה בחלל המרכזי פוזרו גופי תאורה אמורפיים שמייצרים עניין והומור בתקרה.

המדרגות שמלוות את הבית. אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

גם במטבח אפשר למצוא משחק בין סגנונות. מימין, קיר לבן גדול המחביא את מוצרי החשמל הלבנים ומולו אי בסגנון כפרי. המטבח יחסית מאוד גדול, אולם הוא חולק לאזור "נעלם" ואזור נוכח. בצידו השני ממוקמת פינת משפחה קטנה לגרעין המשפחתי, עם ויטרינה עצומה הפונה לגינה.

אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

בסלון ספה מרכזית דומיננטית עם משענת גב שמאפשרת לשכב, לארח, לשבת ולרבוץ, ולצידה כורסאת טלוויזיה והדום, כך שהישיבה לא פורמאלית ומשפחתית. מהסלון יש יציאה לבריכה ולגינה. הבריכה עם כיסוי עץ מתרומם על מנת לסגור את הבריכה בקו אפס כשהיא לא בשימוש ובכך לייצר שטח אירוח או משחק גדול יותר. לצידה, פינת ישיבה וכמובן - בית עץ עבור הילדים.  

הבית באורנית. אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

החיפוי על גבי הבריכה. אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

הקומה העליונה כוללת שני חדרי ילדים גדולים ומרווחים, המשמשים לשני אחים בכל חדר. חדר מאסטר גדול, עם אופציה לחלק אותו לשני חדרים בעתיד במידה ויהיה צורך לסדר את החלל הקומתי מחדש עבור ילד נוסף. במאסטר פינת ארונות, מיטה הפונה לחלון גדול ומשקיפה לנוף וחדר רחצה. החיבור בין החדרים פונה למדרגות שמחברות בין כל החללים בבית, כך שניתן לצפות מהקומה העליונה ועד למרתף.  

אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

חדר ההורים צופה אל הנוף. אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

 אדריכל: רון שפיגל. צילום: רגב כלף

ספקים: מדרגות - סולם יעקב. בריכה - ספרטא ספה. חלונות - מאסטרו. תאורה - קמחי תאורה. ריהוט ספות - אליתה ליוינג. פרקט - מודי קרמיקה.