דירת הפנטהאוז ממוקמת בבניין בן 14 קומות בלב אחת השכונות החדשות בעיר ראשון לציון, ובה מתגוררים זוג הורים ושלושת ילדיהם. הדירה מתפרשת על פני כ-180 מ"ר וכוללת ארבעה חדרי שינה, פינת משפחה, שני חדרי רחצה ושתי מרפסות, אשר בגדולה שביניהן ממוקמת בריכת שחייה.  

עיצוב: ענבל ברקוביץ. צילום אלעד גונן.

"בעלי הבית ביקשו לעצמם בית במראה יוקרתי, הכולל אזורי אחסון רבים. הסגנון העיצובי הנבחר הינו מודרני, דרמטי ומרשים, ועם זאת, מאפשר תחזוקה קלה ופרקטיות, כך שיתאים גם לבני המשפחה הצעירים", אומרת המעצבת ואדריכלית הפנים ענבל ברקוביץ, "עיצוב הפנים משלב בין קווים ישרים ונקיים לצד צבעים נועזים, בהם כחול רויאל ושחור, ובכך מצליח להציג מראה עוצמתי מבלי ליצור עומס בחלל".

קווים ישרים וצבעים נועזים. עיצוב: ענבל ברקוביץ. צילום: אלעד גונן

משך התהליך ארך כשנתיים אשר כללו בנייה ועיצוב פנים לרבות תכנון הבריכה, פריטי נגרות בהזמנה אישית, ריהוט, טקסטיל, חיפויים ותאורה חכמה.

בשלב הכניסה לבית נחשף החלל הציבורי כולו כאזור פתוח רחב ידיים. תחושת המרחב מתאפשרת גם בזכות תקרה גבוהה (3 מ') אשר יוצרת מראה אוורירי, וכן בזכות נוף עוצר נשימה אשר נפרש דרך החלונות הגדולים המאפשרים יציאה אל המרפסת המרכזית. הריצוף אף הוא תורם לתחושת הגודל בזכות אריחי שיש גדולים (90X90) בגוון בהיר המשתלב עם העיצוב באופן הרמוני מבלי ליצור הפרעות. קיר הטלוויזיה הממוקם באזור האירוח משלב יחידת קמין צר וארוך, צבוע בשחור.

יחידת קמין משולבת בקיר הטלוויזיה. צילום: אלעד גונן

במטרה לייצר מראה אחיד, הוגדלה נישת הטלוויזיה בהתאם לגודל הקמין, וחופתה אף היא בפרופיל ברזל שחור. התוצאה המרשימה יוצרת נקודת עניין ומהווה מוקד משיכה מרכזי בעיצוב אזור הכניסה. השימוש במגוון טקסטורות, בהן עור, קטיפה, עץ וצמר, לצד שימוש בצבעים כהים ודרמטיים, יוצרים אפקט מרשים ויוקרתי. הבחירה ברהיטים בגוון כחול אינה מקרית והיא שומרת על הקשר עם אזור החוץ, וממשיכה את צבעוניות הבריכה, אשר נשקפת מהחלונות הגדולים. 

מטבח דרמטי ומנימליסטי. צילום: אלעד גונן

המטבח עוצב במראה מינימליסטי, הוא תוכנן בצורת ח' וכולל שתי קירות ארונות המתנשאים לכל גובה הקיר ומחופים עץ אשוח במראה כהה ומאסיבי. במרכז החלל ניצב אי במשטח צבוע בגוון כהה. האי הגדול משמש לעבודה ולאחסון משני צדדיו, וכן מתפקד כדלפק לו ארבעה מקומות ישיבה. גופי התאורה מעל האי מורכבים מצילינדרים א-סימטריים בתאורת לד, והם משלבים ברזל ופליז אשר שובר את הצבעוניות הכהה ומוסיף מעט זוהר. דלת נסתרת מחביאה את דלת הממ"ד אשר מתפקד כיחידת מזווה, ומובילה הישר לתוך החלל. בצידו השני של קיר העץ, נבנו מדפים היוצרים בר משקאות מרשים אשר משתלב עם המטבח וצופה אל אזור האירוח. מכשירי החשמל, בהם התנורים והמקרר, כולם אינטגרליים במטרה להיטמע באופן מוחלט בחלל ולייצר חזיתות אחידות ומראה המשכי. את הקו המינימליסטי ממשיך כיור המטבח השחור, אשר ממוקם בתוך נישה בנויה עשויה שיש שחור, הכוללת משטח עבודה סביב הכיור.

כל האבזור אינטגרלי. צילום: אלעד גונן

התאורה בבית הינה טכנית ברובה, מלבד גופים דקורטיביים בפינת האוכל ובמטבח, וכוללת גופים שחורים המספקים תאורת לד. גם בחדרי השינה נבחרו גופי תאורה במראה מינימליסטי בצבע שחור, במטרה לייצר מראה נקי ולא עמוס.וילונות לבנים במראה קלאסי אשר נתלו במסילה שחורה ממוקמים לאורך הקיר כולו. במטרה לספק מסגרת לנוף מבלי להשתלט על מראה החלל,נבחר בד אוורירי ושקוף המאפשר הצצה אל החוץ גם כאשר הווילון סגור.

שולחן פינת האוכל צבוע בטון וכך שומר על הקשר עם שני שולחנות הסלון. מעליו נתלה גוף תאורה פיסולי ומרשים. במטרה להדגיש את השולחן האפור וליצור תחושת תנועתיות נצבע הקיר הסמוך בגוון כהה ודומיננטי וכן נבחרה תמונה בעלת רקע כהה. הכיסאות השחורים משלבים בד וברזל במטרה להיטמע בחלל.

שולחן אוכל מבטון מדגיש את הדרמטיות. צילום: אלעד גונן

אזור החוץ המרשים משקיף אל נוף ירוק עוצר נשימה והוא כולל אזור ישיבה המשמש לארוחות ולאירוח, וכן בריכת שחייה ייחודית. המרפסת כולה חופתה בדק במראה טבעי, העלייה לבריכה מתאפשרת דרך מדרגות עץ, והבריכה עצמה אף היא ממוסגרת בחלקה באבני פסיפס ובחלקה מגודרת באמצעות אדנית בנויה המחופה דק. לאדנית תפקיד כפול - היא מחברת בין אזור הבריכה לשאר חלקי המרפסת, ובנוסף, תוחמת את המים אשר גולשים מתוך הבריכה.

לטובת האזור הפרטי נבחר ריצוף פרקט אלון במראה מחוספס, אשר מתחיל באזור הפרוזדור וממשיך לכל חדרי השינה. ביחידת ההורים, אשר עוצבה במטרה לספק תחושת נופש המזכירה ריזורט יוקרתי, הפרקט אף עולה מעל מפלס הרצפה ומתפקד גם כחיפוי קיר,היוצר מראה הרמוני ומוקפד.

יחידת ההורים. צילום: אלעד גונן

היחידה, המתפרשת על פני 24 מ"ר, כוללת אזור שינה, חדר רחצה, חדר ארונות צמוד וכן יציאה למרפסת פרטית.אזור השינה מעוצב במראה מינימליסטי ובצבעוניות מונוכרומטית, אשר נבחרה במטרה לספק אי של שקט וניגוד לצבעוניות הדינאמית הנמצאת החללים הציבוריים. ממול המיטה ניצב קיר המשלב טלוויזיה ואחסון, כאשר מסך הטלוויזיה מוטמע בתוך נישה לטובת יצירה של פני שטח אחידים.להשלמת אווירת הנופש, נבחרה מיטה זוגית מתכווננת בגב מיטה מרופד עור בצבע אבן.מוטיב מרכזי נוסף אשר עובר כחוט השני כמעט בכל חללי הבית הינו הווילון הלבן אשר ממסגר את הנוף הנשקף מבחוץ, ומרכך את מראה החדר כולו.

חדר הארונות. צילום: אלעד גונן

חדר הארונות מתפקד כחלל פתוח אליו ניתן להשקיף מתוך אזור השינה, בחירה לא שגרתית אשר מוסיפה עניין ועושר למראה היחידה כולו. חזיתות הארונות שקופות וממוסגרות בפרופילי מתכת, המתכתבים עם דלת הכניסה לחדר הרחצה. אזור הרחצה כולל מקלחון גדול ומפנק ושירותים והואמחופה אריחים בגוון מתכת חלודה, אשר משתלבים בהרמוניה עם חיפוי הפרקט.

צילום: אלעד גונן

את אחד האתגרים המרכזיים בתהליך העיצוב היוותה ההחלטה הספונטנית של בעלי הבית שלא להנמיך את התקרה לטובת גופי תאורה נסתרים באזור הסלון, ובכך לשמר את גובה התקרה המקורי (3 מ'). ההחלטה למקם גופי תאורה חיצוניים במקום הנמכת תקרה דקורטיבית התקבלה ברגע האחרון, וכך יצרה שינוי בתוכנית. השינוי הבלתי צפוי דרש חשיבה מחודשת ומתן דגש מיוחד בשלב מתקדם בתהליך הבנייה, אך כפי שמעידה המעצבת, מעז יצא מתוק, ולמעשה, הבחירה הלא מתוכננת אפשרה ליצור מראה אורבני, מלא אופי ושאינו מוקפד או מסודר מדי, כך שיתאים לחיי המשפחה התוססת.