הבית שעיצבו הילה ודן ישראלביץ ביישוב באזור הכרמל נראה כאילו הוא חלק מהנוף. בני המשפחה, זוג ושלושת ילדיהם הצעירים מתגוררים בבית הקסום. הבית יושב על שטח של 10 דונם, וכולל מגרש טניס, בריכה, פרדסים ושדות חקלאיים. הבית עצמו הינו 500 מ"ר בנוי, הוא כולל 7 חדרים ובנוי בצורת האות L.

הוילה שעוצבה כחלק מהנוף. עיצוב: הילה ודן ישראלביץ. צילום: עמית גירון

"היה לנו חשוב לנצל את הלוקיישן הנפלא של הכרמל והנוף. כמעט מכל פינה בבית משתקף הכרמל וכמעט כל אזור בבית נהנה מאור טבעי שחודר פנימה. הפרוייקט המשך כ3 שנים,מתוכן שנה וחצי בנייה בפועל ושנה וחצי היתר בנייה. היה לנו חשוב ליצור מוטיב של הפתעה. בית שהוא מסקרן, שלאט לאט הוא מתגלה, בשלבים", מסביר האדריכל דן ישראלביץ. "ראשית מתגלה הגן ולאט לאט גם המבנה עצמו" הוא מוסיף.

צילום: עמית גירון

המבנה כולל חצרות פנימיות ופינות חמד לשוהים בבית. החזית הקדמית של הבית עשויה עץ טיק והחומרים הבולטים בה הם בטון, זכוכית, ועמודי פלדה. תוכננו פרגולות הצללה כדי לנצל את השמש ולחסוך חשמל.

חצרות פנימיות ופינות חמד. צילום: עמית גירון

ברגע שנכנסים הביתה מקבלים תחושה של מרחב עצום מימדים. מתקבל רושם של חלל רב הכולל פינת אוכל, סלון, מטבח וברקע בריכת האינפיניטי. הרצפה חופתה באריחי גרניט פורצלן גדולים, שגם הם תורמים למרחב, לצד אווריריות ונקיון.

מרחב עצום מימדים. צילום: עמית גירון

נבחר חלל המתנשא לגובה של 3 מטרים, כדי ליצור תחושה של אינטימיות. נבחרו קירות זכוכית ללא חלוקה משני צידי הסלון, גם הם מכניסים את החוץ במלוא עוצמתו לפנים הבית.  שולחן האוכל עשוי מפלטת עץ אלון מוברש ורגלי מתכת,  ולידו כיסאות מתכת. המטבח מורכב מחזית גבוהה מחופה עץ אלון ממבנה שפורק שהכהו את גונו המקורי כדי שיתאים לפלטת הצבעים. במקביל ניצב האי, בגודלו העצום של 6 מטר, עם חזית מגרניט פורצלן.

צילום: עמית גירון

גם בחדרי השינה, חדרי הילדים ואף לשירותי האורחים יש קירות זכוכית עם דלתות המובילות לפטיו וחצרות פנימיות נסתרות. חדר השינה עוצב בגודל מינימליסטי עם מיטה הממוקמת על במה בגודל של 4 מטר. הרצפה חופתה בעץ אלון גושני הקירות בחיפוי בטון וחדר הרחצה הוא חלק מחדר השינה.

חדר השינה. צילום: עמית גירון

.10 דונם של עושר. צילום: עמית גירון