עיריית נוף הגליל מקדמת בימים אלה תוכנית להקמת מתחם הספדים חדש בחלקה ד' החדשה בבית העלמין.

כיום התושבים נאלצים להשתמש במתחם קטן שנבנה בהקמת בית העלמין בשנות ה-60 ואיננו עונה על הצרכים האמיתיים. המתחם קטן מלהכיל את כמות האנשים שמגיעה להלוויות. ולפיכך, בשל הצפיפות, רבים נאלצים לעמוד מחוץ לרחבה במרחק שלא מאפשר להם לשמוע את ההספדים. כמו כן, המתחם הקיים פתוח ללא קירוי ובשל המדרגות גם אינו נגיש לאנשים עם מוגבלויות.

הדמיה: גליל אדריכלים

"כשיורד גשם תושבים עומדים עם מטריות כדי לשמוע את ההספדים. גם בימי הקיץ החמים המתחם הפתוח מקשה על עמידה תחת קרני השמש, בעיקר לאנשים מבוגרים", אומרת מנהלת בית העלמין, רבקה בן גל.

ביום שלישי השבוע קיים ראש העיר, רונן פלוט, ישיבה מיוחדת בלשכתו על מנת לקדם את תוכנית הקמת מתחם ההספדים. "מדובר בפרויקט חשוב ביותר, ערכי והכרחי", הבהיר ראש העיר פלוט, והגדיר את התנאים המבוקשים במתחם החדש: "אני רוצה שיהיה מכובד, מרווח, מונגש, מקורה ומאובזר באמצעי סאונד והגברה כך שניתן יהיה לשמוע את נושאי ההספדים באופן מכבד".

הדמיה: גליל אדריכלים

בישיבה השתתפו מנכ"לית העירייה חוה בכר, מהנדסת העיר סבטלנה גרמן, אדריכלית העיר סבטלנה גופמן, גזבר העירייה עדי מלכה, מנהלת בית העלמין רבקה בן גל ונציגי משרד האדריכלות 'גליל אדריכלים', שהכין את התוכנית.

הדמיה: גליל אדריכלים

בישיבה סוכם כי המתחם יבנה בחלקה ד' החדשה בבית העלמין ויכלול גם את מבני המשרדים המשמשים את עובדי בית העלמין. כמו כן, צוין כי המתחם יבנה כך שיוכל לשמש להלוויות ולאזכרות.

"זה יהיה מתחם נגיש ונוח למען המגיעים אליו ברגעי כאב וזיכרון", אמר פלוט. בסיכום הישיבה הוחלט לקדם את הפרויקט לתוכנית מפורטת.