קראנצ'י, עשיר בויטמינים ומינרלים, ללא גלוטן, דל בפחמימה וממש ממש טעים, במיוחד וכשמשלבים אותן עם רוטב מנצח - אי אפשר להפסיד.

אטריות קישוא ברוטב פטריות ואפונה ירוקה
.
החומרים לאטריות:
1-2 קישואים (תלוי בגודל)

החומרים לרוטב:
1 כרישה קצוצה
1 חבילה אפונה ירוקה (תרמילים) חתוכים
1 סלסילת פטריות חתוכות
250 מ"ל קרם קוקוס
3 ענפי טימין - עלים מופרדים
שמן זית
כפית מלח
קורט אגוז מוסק

אטריות קישוא ברוטב פטריות ואפונה ירוקה. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

מחממים מחבת עם שמן זית.
מוסיפים את הכרישה ומטגנים מעט עד שמתחיל להתרכך.
מוסיפים את תרמילי האפונה ומערבבים.
מוסיפים את הטימין ומערבבים.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים ונותנים להתבשל עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
מוסיפים את קרם הקוקוס והתבלינים ומבשלים כחמש דקות על אש קטנה.

בזמן שמתבשל מכינים את ה"אטריות" - חותכים את הקישואים דק בסכין או קולפן או ספירולייזר (מעין מנדולינה להכנת אטריות מירקות). שמים את האטריות בצלחת ומעליהן מוזגים את הרוטב ומערבבים.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.