כמו בכל שנה, רגע לפני שנפרדים מהתפוזים אני מכין צנצנות לימים שנתגעגע אליהם. השנה התפוזים עסיסיים ומלאי מיץ, לכן החלטתי להשתמש בעסיס הזה ולהכין ריבה שונה קצת - קלילה ומהירה.

התוצאה: קינוח או פינוק בוקר, מהמיוחדים שפגשתם. גבינת צאן מעודנת, שעליה צוף ודבש, עונג של ריבת תפוזים וזהו. לא צריך יותר.

כמובן, אין גבול למה שאפשר לעשות באוצר הבוהק הזה - מתוספת לגלידה או לעוגות, לטחון בבלנדר ולהשביח עוגות, דרך בשרים ועופות ואפילו סלטים או רטבים.

צילום פרטי

ריבת תפוזים

כ־5 תפוזים יפים רעננים ומלאי מיץ

2 כוסות מיץ תפוז, סחוט טרי

כוס מים (עדיף מינרליים)

2 כוסות סוכר

שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
שוטפים את התפוזים ומנגבים. אנחנו רוצים ריבה מפרי ללא חומרי הדברה או הברקה, ואם השגתם תפוז אורגני - מה טוב.

פורסים דק עם הקליפה ומניחים בקערה. נותנים לפרי להגיר את הנוזלים.

בינתיים מביאים לרתיחה עדינה את הסוכר עם המים והמיץ הסחוט, עד שהסוכר נמס לחלוטין. אפשר להוסיף מעט מים במידת הצורך (כחצי כוס ועדיף מינרליים).

מוסיפים את פרוסות התפוז, כולל הנוזלים שהצטברו, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים על אש קטנה עוד כ־40 דקות, תוך כדי ערבוב עדין מדי פעם.

אפשר לבדוק בעזרת כף הפוכה אם הנוזל הסמיך (אני מעדיף סמיכות קלילה, אבל אז הריבה פחות עמידה ולא נשמרת לאורך זמן וכדאי לשמור במקרר).

מסירים מהאש ומקררים לחלוטין, ורק אז מעבירים לצנצנת/ות מעוקרת/ות. נפלא על גבינת צאן מעודנת.

עופיונים בריבת תפוז

2 עופיונים או עוף שלם

3 כפות ריבה - רק הנוזל

5-4 פרוסות ריבה - לפי המראה והטעם

4 בצלים חצויים ופרוסים

ג'ינג'ר - חתוך לגפרורים (ג'וליינים) או קצוץ

4 שיני שום

כמה גרגירי פלפל אנגלי

4 עלי דפנה

3 מסמרי ציפורן

כפית גרגירי כוסברה יבשה, כתושה גס (מכתש ועלי)

פלפל שחור

מלח

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
במחבת גדולה ורחבה סוגרים את העוף עם מעט שמן. מטגנים מכל הצדדים, מוציאים ומניחים בצד.

באותה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים רק את נוזל הריבה והתבלינים ומטגנים יחדיו.

בשלב זה מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה, מנמיכים אש, מוסיפים את פרוסות הריבה והעוף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לכשעה או עד שהעוף מקבל צבע יפה והפנים רך.