השבוע הכנתי לכם עוד מנה עונתית כיפית וקלילה מבית היוצר של מלך הקיץ, הרי הוא הזוקיני, והפעם בגרסה מפתיעה, אסייתית, רעננה ואפילו רואו. זה בדיוק מה שצריך בימים טרופים וחמים אלו, בהם רק המחשבה על לעמוד ליד הגז גורמת לנו להזיע.

ווג'י רול קישוא ברוטב בוטנים אסייתי

מה צריך?

1 קישוא או זוקיני גדול חתוך לרצועות רחבות ודקות בקולפן
פסטו ביתי
1 גזר חתוך לפסים
1 מלפפון חתוך לפסים
מעט סלק מגורד
נבטי חמנייה
עלי כוסברה

** ניתן לגוון עם איזה ירקות וממרחים שבא לכם **

לרוטב:
כף גדושה חמאת בוטנים (או חמאת אגוזים רואו לבחירתכם)
מיץ מלימון או יותר
מלח
1/3 כפית צ'ילי או יותר
מעט מים (אם צריך)

ווג'י רול קישוא ברוטב בוטנים אסייתי. צילום: ענת לשם

איך מכינים?

פורסים על מחצלת סושי את רצועות הזוקיני כך שיצרו משטח (עם מעט חפיפה בין חתיכה לחתיכה)
מורחים את המשטח בפסטו
מסדרים בקצה אחד את התוספות
מגלגלים לרול כמו סושי
פורסים לחתיכות כפי שפורסים רול סושי

מערבבים בקערית בעזרת מטרפה את חומרי הרוטב.

מגישים לצד ג'ינג'ר כבוש.

ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.