מאז 1995 מציינים את יום הפסטה ב 25 באוקטובר בחגיגות בכל רחבי העולם. מסעדת 'איטלקיה בפשפשים' והשפית נועה לוי חברו זו השנה השנייה, לנבחרת בלוגרים מובילה הכוללת את יונית צוקרמן "מלכת המטבח",  ענת לבל "טעימונת", שונית וייס "תמונות מהחיים הטובים", אודליה בקרסקיBakarsk-eat, ליאת אמסילי "כשאהבה ובישול נפגשים" והפודי אלון בר @talandalon.

מנת האלי אוליו כבדי עוף של אלון בר מחכה לכם בסופ"ש ב"איטלקיה בפשפשים". צילום: אלון בר

הבלוגרים יצרו מתכונים מקוריים ומגרים במיוחד שגרמו לחברים ב'איטלקיה בפשפשים' למתוח את יום הפסטה לאורך כל הסוף שבוע, 25-27 באוקטובר החל מהשעה 19:00 במהלכו יהיה ניתן ליהנות מהיצירות של הבלוגרים, כמו: אלי אוליו כבדי עוף של הפודי אלון בר; בוקטיני בסלק עם טימין ושום, גבינת עיזים מקורמלת ושקדים קלויים של הבלוגרית שונית וייס, פסטה ים תיכונית של ליאת אמסילי ועוד שלל הפתעות שיוגשו לצד פסטות מהתפריט הקבוע. אם מתחשק לכם לנסות לחגוג את יום הפסטה בארוחת ערב ביתית וטעימה, קבלו את המתכון לפסטה וטונה של הבלוגרית יונית צוקרמן, שתתארח אף היא ב"איטלקיה בפשפשים".

פוזילי טונה של יונית צוקרמן. צילום: יונית צוקרמן

פסטה עם טונה שמתבשלת ברוטב של עצמה של יונית צוקרמן (לפי השיטה של רותם בן מויאל)

מה צריך?

חצי חבילה כל סוג של פסטה 250 גרם

2-3 כפות שמן זית או קנולה

בצל אחד קצוץ.

3 שיני שום קצוץ

קופסא של מוטי עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק מוטי.

כפית סוכר

כף פפריקה מתוקה

חצי כף פפריקה חריפה

כף מלח

1/2כפית פלפל שחור

4 קופסאות טונה

איך מכינים?

מטגנים את הבצל בשמן בערך 5 דקות עד שמתחיל להזהיב. לאחר מכן מוסיפים שיני שום וממשיכים לטגן כדקה.

מוסיפים רסק עגבניות וקופסא של עגבניות מרוסקות ומערבבים הכל.

מוסיפים את התבלינים .אחרי ערבוב טוב מוסיפים את הפסטה היבשה.

יוצקים מעל  2 וחצי כוסות מים (כוס מידה) ומערבבים היטב.

מבשלים עשר דקות על אש קטנה.

מוסיפים 2 קופסאות טונה מסוננות ובערך חצי כוס מים.

מערבבים יחד וממשיכים לבשל עוד עשר דקות עד שהפסטה מתרככת. 

שימו לב: אחרי שמוסיפים את המים חשוב לבשל בסיר עם מכסה על להבה קטנה ומידי פעם לערבב. מומלץ לבדוק מידי פעם אם יש מספיק נוזלים כי לפעמים הם מצטמצמים והפסטה לא "שתתה" די נוזלים. במידה והפסטה קשה מוסיפים חצי כוס מים.