אוגוסט בעיצומו וכולנו מחפשים אחר משהו צונן לשתות, ואם אפשר אז גם בריא. אספנו לכם את מיטב המתכונים למשקאות שתוכלו להכין גם לבד בבית, ממש ליד המזגן.

קיץ בריאות - פירות יער ויוגורט כבשים

באדיבות רשת ביגה

צילום דן פרץ

מרכיבים:

100 מ"ל מיץ תפוחים טבעי

100 מ"ל יוגורט כבשים (3 כפות גדושות)

60 ג' פירות יער (2 כפות גדושות)

2 כדורי סורבה תות או קוקוס או 4 תותים קפואים

2 כפיות סילן

10 קוביות קרח

אופן הכנה:

יש להכניס את כל המרכיבים לבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.

למזוג לתוך כוס גבוה ולהגיש.

קוקטייל ג'יין אבוקדו

באדיבות מסעדת אבוקדה ואבוקדו גרנות

צילום חן שושן

מרכיבים:

120 מ"ל ג'יין מסוג בומביי

50 מ"ל ליקר סנט ג'רמיין

60 מ"ל מיץ לימון סחוט

20 מ"ל מי סוכר

1/2 אבוקדו בשל מסוג "אבוקדו גרנות"

10 עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

לתוך שייקר מוזגים את הג'יין, הליקר, מיץ הלימון ומי הסוכר. מוסיפים את חצי האבוקדו ומערבבים במספר פולסים.

קורעים את עלי הבזיליקום ומכניסים פנימה. מערבים פעם נוספת.

מוזגים את המשקה לשתי כוסות מרטיני או כוסות גבוהות אחרות.

גרניטה פקאן אייס קפה

באדיבות רשת גרג

אייס קפה פקאן באדיבות קפה גרג. צילום: אסף לוי

מרכיבים:

מנת אספרסו כפולה

6 קוביות קרח שלמות

3/4 כוס חלב

50 מ"ל סירופ סוכר

50 גרם פקאנים סיני

אופן הכנה:

שופכים את כל המצרכים לבלנדר, מגישים עם קש ושותים.

B - Bali

באדיבות רשת B Fresh

שייקים קרירים על בסיס פירות. באדיבות רשת B FRESH

מרכיבים:

פירות: אבטיח, מלון

בסיס: חלב קוקוס

אופן ההכנה: 

חותכים את הפירות לקוביות 3 ס"מ ומקפיאים

לוקחים 4 חתיכות מכל פרי ושמים בבלנדר

מוסיפים 100 מ"ל חלב קוקוס ו-100 מ"ל מים

ממתיקים לפי הטעם וטוחנים.