רק 60 שנה אחרי הקמתה של העיר נצרת עילית נפתחה בה 'חומוסיה', זה קרה לפני שנה, כשברי ועדן מלכה מהיישוב 'גן נר' שבגלבוע  פתחו את 'חומוס אליהו' באזור התעשייה ג'. ועל זה נאמר מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא.

כבר בכניסה ל'חומוסיה' מתקבלים הלקוחות בחיוך גדול, בכוס לימונדה צוננת ובמופע של עדן, שמכין צלחות חומוס אחת אחרי השנייה במהירות של להטוטן בקרקס. "אני רוצה שכולם יהיו מרוצים. שירות טוב זה הדבר הכי חשוב", אמר עדן.

מנת החומוס הרגילה (צילומים: שרון צור)

ההחלטה לפתוח 'חומוסיה' בכלל ובנצרת עילית בפרט היתה מקרית לחלוטין. בעבודתו הקודמת היה עדן איש שטח שכל הזמן אכל מחוץ לבית. באחת הפעמים שהזדמן לטירת כרמל אכל ב'חומוס אליהו' והתאהב. גם זוגתו ברי התאהבה ב'חומוס אליהו' וכשהשניים חזרו מירח דבש החליטו לפתוח 'חומוסיה'.

הם קיבלו זיכיון לפתוח סניף של 'חומוס אליהו' ואחרי שעפולה נפסלה החליטו לנסות את מזלם בנצרת עילית. "מצד אחד לקחנו סיכון, כי יש מלא חומוסיות באזור ומצד שני זה גם היה הימור לפתוח חומוסיה כשרה", נזכר עדן, "כבר מהיום הראשון שה'חומוסיה' נפתחה החל באז ענק סביבה בעיר, שהפתיע אותנו".

המנות המיוחדות

המנה הכי מבוקשת  ב'חומוסיה' היא 'החמשוקה' - חומוס עם שקשוקה, המנה הייחודית היא מנת חומוס עם בשר צמחוני ויש כמובן מנת חומוס רגילה. לצד מנת החומוס מוגשים פיתות שנאפות במקום, עגבנייה ובצל חתוכים, רוטב שום לימון וחריף. בימי שישי האורחים נהנים ממשקה ערק לימון.

עדן מלכה. הגשים חלום

במקום מקפידים על בריאות וחוץ משמן זית אין במנות שום שמן אחר, אפילו הצ'יפס הפריך נעשה בשיטה מיוחדת של אידוי.

"אנחנו עדיין מופתעים מאוד מכל האהבה והתמיכה שאנחנו מקבלים", סיכמו עדן וברי, "לראייה, אנשים נוהגים לכתוב לנו את ההתרשמות שלהם. יש לנו לוח מיוחד שבו תולים הלקוחות את דעתם על המקום. לרגע אנחנו לא מצטערים שפתחנו חומוסיה בנצרת עילית. החום והחיבוק שאנחנו מקבלים פה הוא בלתי יתואר".

מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו