צילום: לירוי קפוזה

מרכיבים//

לתחתית העוגה: חצי כוס שוקולית, רבע כוס קקאו, חצי כוס סוכר, 3 ביצים (מוקצפות), כוס קמח תפוחי אדמה, 3 כפות שמן.

לשכבות העוגה: מיכל וחצי שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד מריר, מיכל וחצי שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד חלב, מיכל וחצי שמנת מתוקה, 200 גרם שוקולד לבן.

ציפוי גאנז' עליון: רבע כוס שמנת מתוקה, 70 גרם שוקולד מריר.

אופן הכנה //

עדיף להתחיל בהכנת השוקולדים המומסים, כי יש להם הרבה זמן לקבל קירור. בעיקרון אנחנו נשתמש בחצי מהכמות של השמנת לכל 200 גרם השוקולד שמצוין במתכון, ובחצי השני נשתמש אח"כ להקצפה. צריך למצוא 3 קערות שיכולות להכיל שוקולד מומס ושאפשר להקציף מהן, כך יהיה אח"כ הרבה יותר קל.

אם יש מיקסר גדול אז פשוט נצטרך להעביר אח"כ אחד אחד ולנקות טוב בין לבין. את חצי מכמות השמנת מרתיחים ושופכים על השוקולד, מערבבים עד קבלת נוזל שוקולד יפה ובוהק. חוזרים על פעולה זו עם 2 הצבעים הנותרים, מכסים ומכניסים לקירור לכמה שעות. אפשר פשוט להכניס למקפיא זה יקצר את הזמן.

מכינים את תחתית העוגה: מקציפים ביצים, מוסיפים את הסוכר עד הטמעתו ואז את יתר המרכיבים. ממשיכים להקציף עד קבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית.

אופים ב 160-170 מעלות במשך 30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא מעט לח.