אמרתם חג שבועות, אמרתם חג עוגות הגבינה. הנה כמה מהעוגות הכי שוות שמחכות לכם בחג המתקרב.

עוגת גבינה ענן של דודו אוטומזגין. צילום: איתן וקסמן

רשת הפטיסרי של דודו אוטמזגין מציגה קולקציה ייחודית של עוגות גבינה לחג.

לצד עוגות הגבינה הקלאסיות, מציג אוטמזגין עוגת גבינה אפויה ביתית על בסיס סבלה שקדים בציפוי מרנג איטלקי עדין בטעמים של פירות או שוקולד ובשילוב מנצח של ענן גבינה.

עוד בקולקציית עוגות הגבינה: עוגת גבינה עם שוקולד מריר ולבן, עוגת גבינה לימון, עוגת גבינה בראוניז, גבינה פירורים, מסקרפונה בורלה, בורלה גבינה ביסקוויטים, פרס בורגר גבינה ובריוש גבינה.

מחירים: 65-69 שקל לעוגות פס; 150-220 שקל לעוגות עגולות.

עוגת גבינה של ניו יורק במקס ברנר. צילום: pinkmes

במקס ברנר מוצעות מגוון של מנות ספיישל חדשות וייחודיות על טהרת הגבינה בשילוב של השוקולד המוכר והאהוב, היוצרים הרמוניה מושלמת וחגיגית טעמים משובחת.

בין המנות: עוגת גבינת מסקרפונה עם פטל ושוקלד לבן (49 שקל); קרפ קרמבל מסקרפונה ושוקולד לבן (54 שקל); עוגת גבינה של ניו יורק (49 שקל); סמוזי תותים ושוקולד לבן (32 שקל).

עוגת מוס מסקרפונה של קפה ביגה. צילום: אסף לוי

רשת קפה ביגה משיקה לקראת החג עוגת מוס מסקרפונה בציפוי שוקולד לבן, המשלבת תוספת מפתיעה בפנים: שוקולד ולרונה במילוי פרלין קרמו. עשירה, בטעמים, חגיגית, מתאימה כקינוח לארוחת החג ונימוחה בפה. מחיר: 42 שקל.

עוגת מוס מסקרפונה מוחיטו של ג'ייקובס. צילום: בר אופק

מאפיות ג'ייקובס מתחדשות לרגל שבועות בתפריט חגיגי ומציעות עוגות גבינה, קישים, לחמי מחמצת ומאפים מלוחים בעבודת יד. בין העוגות החדשות: מוס מסקרפונה מוחיטו - תחתית ברטון פריכה, ביסקוויט טבול בסירופ מוחיטו, שכבת קונפי לימון ונענע, מוס מסקרפונה ולטופ שוקולד לבן וקולי לימון ונענע (96 שקל); טארט גבינה, קסיס וסיגליות - על גבי בצק אגוזי לוז שכבות של ביסקוויט טבול בסירופ סיגליות, קולי קסיס ומוס גבינה, עם עיטור צבעוני ואלגנטי של טיפות דיפלומט וניל וסיגליות (74 שקל); מוס טירמיסו - שכבות של ביסקוויט קקאו, מוס מסקרפונה, בישקוטים טבולים בסירופ אספרסו, ליקר קפה ושמנת, ולקישוט ענני גנאש שוקולד קפה במרקם קצפתי ועדין (69-139 שקל).

טארט פטל ומסקרפונה של טאטי בייקרי. צילום: דניאל לילה

Tatti bakery מציגה "חגיגה אילטקית לבנה" – קולקציית מאפים ועוגות עשירה ומגוונת. בין עוגות הגבינה: לילות ביירות – עוגת בסבוסה ומלבי (82 שקל); טארט פטל ומסקרפונה – קרם פטל, כיפות מסקרפונה ופירות טריים (78 שקל); קסטה סיציליאנית – שכבות ג'ינואז' במילוי קרם ריקוטה, הדרים ומוס שוקולד לבן (135 שקל).

עוגת גבינה ולימון בארקפה. צילום: אנטולי מיכאלו

בארקפה מציעים השנה קולקציית קינוחים ייחודית לחג הכוללת מבחר עוגות גבינה, לצד מאפים וקישים מלוחים בטעמים חדשים. בין עוגות הגבינה: עוגת גבינה לימון - עוגת גבינה עשירה בעלת ניחוח לימוני וגנאש שוקולד לבן (24 שקל לפרוסה ו-129 שקל לעוגה משפחתית); טארט מונז' - טארט של קציפת גבינה ופירות יער על בסיס בצק פריך (24 שקל לפרוסה, 95 שקל לעוגה משפחתית); עוגת גבינה פירורים -  עוגת גבינה פירורים קלאסית (24 שקל לפרוסה ו-129 שקל לעוגה משפחתית).

עוגת מוס גבינה עם שוקולד לבן ופיסטוק של ברמן. צילום: גלי איתן

קונדיטוריית ברמן משווקת עוגת שבועות חדשה לרגל החג: עוגת מוס גבינה עם שוקולד לבן ופיסטוק. עוגת גבינה עשירה, בשילוב קרם גנאש שוקולד מריר ולבן, תחתית עשויה מדקואז שקדים ובציפוי גנאש שוקולד לבן (60 שקל).